سیستم عضلانی-اسکلتی شامل انواع مختلفی از ماهیچههاست که هرکدام در عملکرد بدن نقش اساسی دارند.
اختلالات سیستم عضلانی-اسکلتی را به عنوان شرایطی تعریف میکنند که ممکن است ناشی از فرایندهای پاتولوژیک ارثی، مادرزادی یا اکتسابی باشد. این اختلالات ممکن است ناشی از فرآیندهای عفونی، التهابی یا تحلیل برنده باشد.
اختلالات عضلانی-اسکلتی (MSD) شرایطی است که میتوانند بر روی عضلات، استخوان ها و مفاصل تأثیر بگذارند. این اختلالات رایج هستند و خطر ابتلا به آن ها با افزایش سن بیشتر می شود. شدت MSD می تواند متفاوت باشد. در برخی موارد فرد با درد روزمره مواجه است و فعالیت های روزمره فرد مختل میشود. تشخیص زودرس و شروع به اقدامات درمانی ممکن است به کاهش علائم و بهبود بیماری کمک کنند.
برخی از شایعترین مثالهای این دسته از بیماریها شامل : آرتروز، استئوآرتریت، سندرم تونل کارپانل، دیستروفی عضلانی، میاستنی گراویس است.
داروها و درمان های غیردارویی متعددی برای تسکین دردهای مرتبط با اختلالات اسکلتی عضلانی در دسترس هستند.
تحقیقات اخیر در زمینه درمانهای این بیماریها نشان میدهد که ورزش در تسکین درد و بهبود عملکرد در چندین شرایط درد اسکلتی عضلانی موثر بوده است.
همچنین مداخلات دارویی مانند مسکن های خوراکی و موضعی و تزریق کورتیکواستروئید (برای درد زانو و شانه، اما نه درد کمر یا گردن) باعث تسکین درد کوتاه مدت میشود.
راههای تشخیص اولیه این بیماریها شامل آزمایشات خون، انجام سیتی اسکن، اسکن استخوان، MRI، آزمایشات عصب و عضله به منظور تعیین عملکرد اعصاب متصل به ماهیچهها است.
شقایق متولد 1393 است. مدتی پادرد داشته است تا اینکه پس از مراجعه به چندین دکتر و انجام سنجش تراکم استخوان متوجه میشوند که مبتلا به نرمی استخوان یا راشیسیتم است. پدرش به شغل جمع آوری ضایعات مشغول است و درآمدش کفاف هزینههای درمان دخترش را نمیدهد. مادر بیمار نیز ناراحتی اعصاب و بیماری کلیه دارد و قادر به کار کردن نیست، از این رو بیمار نیازمند کمک رسانی در روند درمان است.